Plannen voor één stichting voor de Meppeler molens

16-09-2007, 11:34 Terug naar het overzicht
Plannen voor één stichting voor de Meppeler molens
- uit de Meppeler Courant van 11-10-2007 -
MEPPEL - De besturen van de twee molens in Meppel spelen met de gedachte om molens De Vlijt en De Weert onder te brengen in één beheersstichting. Eventueel kan daar in een later stadium ook molen De Sterrenberg bijgevoegd worden.

MEPPEL - De besturen van de twee molens in Meppel spelen met de gedachte om molens De Vlijt en De Weert onder te brengen in één beheersstichting. Eventueel kan daar in een later stadium ook molen De Sterrenberg bijgevoegd worden. ‘Het is allemaal nog erg prematuur. We onderzoeken de mogelijkheden en de financiële situatie van de twee Meppeler molens. Het mogelijk samengaan van de molenbesturen is vooral ook een wens van de gemeente Meppel,‘ laat secretaris Harry Kreuze van Stichting Molen De Weert weten.
Aan het samengaan van de twee Meppeler molens kleven duidelijke voordelen, zo erkent Kreuze. ‘Momenteel vissen we naar donateurs in dezelfde vijver. Als Meppelers de ene molen steunen, kiezen ze dus niet voor de andere molen. In de toekomst zou een Stichting Meppeler Molens effectiever voor beide molens fondsen kunnen werven,‘ aldus Kreuze.
De financiële situatie en de onderhoudsstaat van de De Vlijt en De Weert worden momenteel onderzocht. Molen de Weert aan de Weerdstraat verdient zich zelf nog enigszins terug met de verkoop van meel. Het is een draaiende, werkende molen. De wieken van Molen de Vlijt aan de Sluisgracht draaien wel, maar er wordt daar niets gemalen en dus ook niets verdiend. ‘De bestuursleden van De Vlijt hebben daarbij het gevoel dat hun klus - het is een prachtige aanwinst voor Meppel geworden - er onderhand wel op zit. Er valt ook niet zo veel meer te beheren. Het kantoor en de woning in het onderstel van de molen zijn eigendom van reclamebureau Mill Art,‘ geeft Harry Kreuze aan. Molen De Weert verwacht dan ook een ‘bruidsschat‘ van De Vlijt waarmee het onderhoud van het bovenstel van De Vlijt voor langere tijd gewaarborgd is.

Interwijs B.V.